Pasted Graphic

Paddington på YouTube

Här kan du se Paddington in action.

Pasted Graphic
|

Musiktips: Sara Bareilles

sara-bareilles

En duktig tjej som jag nyss har fått upp öronen för. En singer-song writer från Kalifornien. Bra svängiga låtar och hon har en fantastisk röst. Kolla in hennes myspace. Singeln "Love song" hamnade högt upp på Billboardlistan 2007.
|

Musik i hemmet

Pasted GraphicPasted Graphic 1
Pasted Graphic 2

Här hemma pågår oftast någon form av musikalisk aktivitet. Det kan vara inspelning av diverse projekt, övning inför något framträdande, skoluppgifter, eller förberedelse av musiklektioner. Det går åt en hel del instrument och utrustning iallafall. Vår granne verkar ha mycket tålamod med vårt oväsen. Än så länge har hon inte klagat..
|

Årets julskiva

e8878981cf2908447acc300989abe674cbeae433

Carolas nya julskiva är bra. Stämningsfull musik och fina tolkningar av gamla julsånger. Titelspåret "I denna natt blir världen ny" är en nyskriven låt. Jag tycker mycket om texten. Melodin är kanske inte så originell, men helt okej. En annan sång som är lite nyare är "Mariavisa". Den är helt fantastisk! Sen gillar jag gospellåten "Go tell it on the mountain". Carola sjunger bra på den låten när hon "krämar på". Jag tycker att den här skivan är mycket fin att lyssna på under julen. Men visst är hon bäst live egentligen!

725dc15944a6da8413f53639aab78f40d3c537c7
|

Paddingtons nya skiva

Bandet Paddington kommer snart med en ny skiva! Missa inte att köpa den. Skivan heter "Blessed and brokenhearted" och innehåller fem nya låtar.

Pasted Graphic
|

Köln

Pasted GraphicPasted Graphic 1

Vi har just precis kommit hem från Tyskland. Närmare bestämt staden Köln. Det var mycket trevligt! Stan var fylld av folk och musik. Det pågick flera konserter samtidigt hela dagarna och kvällarna.
Här är två bilder av den stora domkyrkan i Köln. En riktigt imponerande byggnad. På bilden till höger syns en utav scenerna. Vi hörde en riktigt duktig a capellagrupp från New York. De kunde härma olika instrument med sina röster: trummor, bas, gitarr, trombon och munspel. Helt grymt!
|

Salem Al Fakir

imagesimages

Igår kväll var jag på en superbra konsert! Salem Al Fakir är en riktigt duktig artist.
Grymt musikalisk och annorlunda. På konserten var mina favoriter This is who I am (fantastisk låt!), Good song (man blir glad. Någon i vårt sällskap fick lust att kyssas av lycka), Devil look (svängde gött!)

Han har gjort det mesta på skivan själv vad gäller inspelning och musicerande av diverse instrument.
Musiken är supersvängig och innehåller många överraskande moment. Han har en snygg soulig röst.

Om du mot all förmodan har missat denna svenska artist måste du absolut kolla in hans musik.
Gör det nu och gör det här!
Sedan kan du lyssna på ett liveframträdande.

|

Ted Gärdestad

images

I torsdags var jag på en fantastisk konsert på min skola. Temat för konserten var Ted Gärdestad. Två sångerskor och en gitarrist stod för musiken. Sångerna de tolkade var Himlen är oskyldigt blå, Angela, Jag vill ha en egen måne, Come give me love, I den stora sorgens famn och avslutningsvis Oh, vilken härlig da´.
Ja, det var sannerligen en speciell stund. De som sjöng lyckades förmedla starka känslor och med Teds eget liv som bakgrund fick musiken och texterna oss som lyssnade, att beröras. Samtidigt innehåller Teds musik mycket hopp och glädje och han slutade aldrig att tro på kärleken.
Här är texten till sången I den stora sorgens famn, som finns med på den sista skivan som spelades in. Texten är skriven av Teds bror Kenneth.

I den stora sorgens famn
finns små ögonblick av skratt
så som stjärnor tittar fram
ut ur evighetens natt
och i solens första strålar
flyger svalorna mot skyn
för att binda sköra trådar
tvinna trådar
till en tross
mellan oss..
så vi når varandra

i den hårda tidens brus
finns de skrik som ingen hör
allt försvinner i ett sus
som när vinden sakta dör
alla tårarna har torkat
till kristaller på min kind
jag har ropat allt jag orkat
allt jag orkat efter dig
hör du mig
kan vi nå varandra

i den långa vinterns spår
trampas frusna blommor ner
och där ensamheten går
biter kylan alltid mer
ändå har jag aldrig tvekat
mellan mörker eller ljus
för när månens skära bleknat
har allt pekat åt ditt håll
och från mitt håll
kan vi nå varandra

i den stora sorgens famn..

|

Uppmaning!

Kul att det är flera som gillar country! Skriv gärna här i kommentarer om det finns några artister du vill rekommendera. Jag skriver ju om olika artister inom genren, så det kan hända att just din favorit blir presenterad här på bloggen inom en snar framtid.
|

Country

Jag gillar countrymusik. Tycker det är en väldigt trevlig musikstil. Inte så unikt att tycka det kanske, men så är det. Jag tror jag började lyssna på country ungefär när jag hade sett filmen "Oh brother where art thou". Det var när jag hade flyttat hemifrån och gick på folkhögskola. Det är roligt att sjunga country också. Här kommer att komma några rekommendationer av artister inom genren. Håll till godo!

Countryartister

|

Pianot del 4

Ja, det lånade pianot måste lämnas tillbaka och då skulle jag alltså vara utan piano igen. Nu hade jag ju vant mig vid att ha ett piano, så hur skulle det gå att vara utan igen? Som tur var hade föräldrarna blivit övertygade om att deras dotter faktiskt var intresserad av att spela piano. Men ett piano är ju inte så billigt. Min far, som tyckte mycket om mig, var villig att göra en stor uppoffring. Motorcykeln, som hade varit en trevlig leksak och färdmedel, fick säljas till förmån för ett piano. Det var väl fint?! Det tyckte i allafall jag, som blev överlycklig. Vi åkte till en pianoaffär. Där hittade vi ett begagnat piano, som jag fastnade för direkt. Det kostade 11 000 kronor.
Ja, det var historien om hur jag äntligen fick mitt kära piano. Men.. det var inte bara mitt. Mina föräldrar tog ut pengar från alla tre döttrarnas sparkonton. Det betydde att pianot var och är lika mycket mina systrars. Typiskt. Men jag är säker på att det är jag som har spelat mest på det. Det borde göra det till mest mitt. Eller?
|

Pianot del 3

Så kom den stora dagen när vi äntligen fick ett piano! Eller ja, vi fick låna det, så det var ju inte egentligen vårt I två år skulle vi få ha pianot, för sen skulle de vi hade lånat det av, komma hem till Sverige. Men det var bra, tyckte föräldrarna, för då kunde dottern få testa om det verkligen var så att hon ville spela piano. Pianot var verkligen roligt. Det var ju faktiskt ett stort, RIKTIGT piano. Det var till exempel på det här pianot jag lärde mig att spela Oh Susanna. Inte alls dåligt. När vi hade haft pianot nåt år, fick jag börja ta pianolektioner. Det var kul. Men det var ju trots allt inte vårt eget piano och det skulle snart lämnas tillbaka..
|

Pianot del 2

En jul fick jag så en elorgel. Egentligen var det inte bara min, utan hela familjens. Pappa gick iväg och hämtade ett riktigt stort paket. Elorgeln var till stor glädje. Det fanns några olika ljud på den och det följde med några spelböcker också. Spelböckerna var inte skrivna med riktiga noter. Man använde sig istället av siffror. Siffrorna fanns även på elorgeln, så det gick ganska bra att lista ut vilka tangenter man skulle trycka ner. Jag minns att jag lärde mig låten Greensleves. Orgeln var kul, men det var ju faktiskt inte ett riktigt piano..
|

Pianot del 1

När jag var liten längtade jag tills jag skulle få ett piano. Jag längtade så mycket att jag ritade tangenter lite överallt och låtsades spela på dem. Jag ritade till exempel med en mörkblå spritpenna på familjens frysväska (en sån där hård ljusblå i plast) och på ett vitt hyllplan som låg i källaren. Sen satt jag och spelade alla möjliga låtar. Det var kul och funkade rätt så bra. Några som var mindre glada var väl mor och far. Men det här var inte det värsta av all mina påhitt, så de var nog ganska härdade.
Men självklart hade jag inte gett upp tanken på ett riktigt piano..
|